Aktiviteter

DSFP

AKTIVITETER


Vi afholder løbende foredrag og arrangementer, hvor vi i fællesskab undersøger, hvordan vi sammen skaber mere dialog, refleksion og eftertanke.


Dansk Selskab for Filosofisk Praksis afholder løbende foredrag og arrangementer, hvor vi undersøger, hvordan vi skaber mere dialog, refleksion og eftertanke på tværs af professioner, organisationer og institutioner.

Afholder du et filosofisk arrangement som du gerne vil have delt igennem vores netværk?

Så kommer du automatisk i betragtning til DSFPs Pris for Årets Filosofiske Initiativ

Filosofisk Vejledning @ DOKK1

Lørdag d. 5. oktober, lørdag d. 2. november


Kan filosofi forandre dit liv? Det spørgsmål kan du undersøge i en samtale med filosof David Larsson som i efteråret inviterer til en ny omgang gratis filosofisk vejledning på Dokk1.


Inden for de seneste årtier er flere og flere mennesker rundt om i verden begyndt at opsøge filosoffer for at finde vej i en stadig mere kompliceret verden. Alt kan ske i den filosofiske vejledning, hvor livets helt store spørgsmål får plads til at folde sig ud. For hvad er et meningsfyldt liv egentlig, når det kommer til stykket? Er det noget vi selv bestemmer? Og hvad betyder de svar du finder, for de valg du træffer hver dag?

Omdrejningspunktet i samtalerne er din egen livserfaring, så det er en fordel, hvis du på forhånd har formuleret et personligt spørgsmål, som du gerne vil filosofere over. Måske bliver du klogere på dig selv, på kærligheden, retfærdigheden, friheden eller lykken?


Dokk1

Filosofiens Dag 2019

Lørdag d. 23. november


"Hvad er det gode liv? Hvad giver mening i vores tilværelse? Hvordan lærer vi at samarbejde på tværs af værdiforskelle?" Det er nogle af de mange spørgsmål, som Dansk Selskab for Filosofisk Praksis arbejder for at bringe i spil i samfundsdebatten - bl.a. ved at fremhæve vigtigheden af, at vi husker at filosofere sammen.

I år fejrer Dansk Selskab for Filosofisk Praksis Filosofiens Dag 2019 med et stort arrangement, hvor du kan blive klogere på indsatsen for at kanalisere den levende filosofi ud i samfundet. Kom blandt andet og hør mere om filosofisk dialog og vejledning, væk din egen indre filosof til live i en af vores workshops og vær med når vi for første gang uddeler prisen for årets filosofiske initiativ. Alle interesserede er velkomne.

Dokk1

Filosofiske saloner

26. september, 31. oktober og 21. november


Halsnæs filosoferer... afholder i efteråret tre filosofiske saloner. I salonerne mødes vi for sammen at filosofere over et alment begreb eller væsentligt spørgsmål. Salonerne indledes med et kort oplæg og samtalerne foregår i en nysgerrigt udforskende, dialogisk og struktureret form. Alle aftenerne ledes af filosof Thomas Ryan Jensen.


Hver aften har sit selvstændige tema, så man kan behøver ikke deltage i alle tre saloner.

De filosofiske saloner afholdes i Bogsalonen, Jernbanegade 7, 3300 Frederiksværk.

Der er plads til 30 deltagere pr. aften. Vi mødes kl. 19.00 og slutter kl. 21.00.


Tilmelding er nødvendig, senest to dage før. Tilmelding sker via deres hjemmeside her, eller i Bogsalonen.


Entre pr. aften: 30 kr. for medlemmer, 50 for ikke-medlemmer.